ГоловнаНовини ЖКГТранспортВ Укрзалізниці вважають, що Балчун може очолювати компанію до 2019 року

В Укрзалізниці вважають, що Балчун може очолювати компанію до 2019 року

В "Укрзалізниці" наполягають, що контракт Войцеха Балчуна був автоматично продовжений ще на два роки

В "Укрзалізниці" наполягають, що контракт Войцеха Балчуна був автоматично продовжений ще на два роки

Контракт з Войцехом Балчуном, головою правління ПАТ "Укрзалізниця", був автоматично продовжений ще на два роки. На цьому наполягає директор з правових питань ПАТ "Укрзалізниця" Андрій Омельченко.

За його словами, відповідно до чинного законодавства, голова правління ПАТ "Укрзалізниця" призначається і звільняється виключно Кабінетом міністрів України. Оскільки в розпорядженні Кабінету міністрів, яким був призначений Войцех Балчун, термін його повноважень окремо не вказується, то до вказаних правовідносин застосовується термін повноважень голови правління, який становить 3 роки (згідно з пунктом 83 Статуту ПАТ "Укрзалізниця").

"Крім того, згідно з частиною 1 статті 39-1 КЗпП України, якщо після закінчення строку трудового договору трудові відносини фактично тривають і жодна зі сторін не вимагає їх припинення, дія цього договору вважається продовженою на невизначений термін", - зазначив Андрій Омельченко.

Тому, оскільки після закінчення 05.06.2017 строку контракту з головою правління ПАТ "Укрзалізниця" від 06.06.2016 трудові відносини фактично тривають і жодна з сторін не поставила вимогу про їх припинення (Кабінет Міністрів України не приймав жодних відповідних рішень з цього приводу), дія контракту з Войцехом Балчуном, з урахуванням положень частини 1 статті 39-1 і частини 2 статті 23 КЗпП, формально вважається продовженим до 5 червня 2019 року.

Відзначимо, що в той же час в Міністерстві інфраструктури України наполягають, що підстав для автоматичного продовження трудового контракту з головою правління ПАТ "Укрзалізниця" Войцехом Балчуном - немає.

"Контракт підписаний на один рік, термін дії з 06.06.2016 до 05.06.2017. Договір не містить норми щодо автоматичного продовження. Всі зміни в контракт вносяться шляхом підписання додаткових угод до нього. У разі, якщо контракт буде достроково припинено з ініціативи Вищого органу управління (Кабінет міністрів України - Delo.UA), виплачується вихідна допомога в розмірі 6 місячних окладів ", - повідомили в прес-службі МІУ.

Нагадаємо, що Кабмін схвалив кандидатуру Войцеха Балчуна в квітні 2016 року. Однак контракт був підписаний лише в червні через те, що поляк довго отримував дозвіл на роботу в Україні та інших формальностей.

Міністр інфраструктури України Володимир Омелян минулого тижня заявив, що розраховує почути річний звіт про роботу голови УЗ на засіданні Кабміну 21 червня 2017 року. За підсумками цього звіту буде прийматися рішення про подальшу співпрацю з польським топ-менеджером.

 

 
Коментарі (0)