ГоловнаВибір редакціїЖитлоВ управлінні ОСББ всього 18% багатоквартирних будинків

В управлінні ОСББ всього 18% багатоквартирних будинків

По Україні середній показник будинків, що знаходяться в управлінні ОСББ становить 17,6%

По Україні середній показник будинків, що знаходяться в управлінні ОСББ становить 17,6%. За минулий рік їх було створено близько 1500 об'єднань. Зараз ОСББ діє в 31583 багатоквартирних будинках. Про це сказала міністр розвитку громад і територій України Олена Бабак під час Х Всеукраїнського Форуму ОСББ, що проходить у Львові, повідомляє Мінрегіон.

Зараз серед регіонів за кількістю ОСББ лідирує Херсонська область - де об'єднання створені в 40% багатоквартирних будинках. На другому місці Тернопільська область - в 35% багатоквартирних будинках створені ОСББ.

Області, які відстають і мають значно нижчий показник управління будинками через ОСББ - це Луганська, Харківська та Чернігівська області.

Також міністр зазначила, що в Україні спостерігається позитивна динаміка того, що власники навіть без створення ОСББ приймають самостійні, виважені рішення з управління своїм майном і вибирають керуючих.

"Майже 7% багатоквартирних будинків вибрали керуючих самостійно. І тут лідирує Вінницька область, в якій 28% багатоквартирних будинків самостійно визначилися з керуючими. На другому місці Хмельницька область - 17%. У цілому по Україні в 22,7% будинків керуючого ще призначають органи місцевого самоврядування за результатами конкурсів.

 

 
Коментарі (0)