ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняВ управління «Нафтогазу» перейде майже половина акцій «Донецькоблгаза»

В управління «Нафтогазу» перейде майже половина акцій «Донецькоблгаза»

Кабінет Міністрів України на засіданні 15 вересня передав в управління НАК "Нафтогаз України" 49,9% акцій ПАТ "Донецькоблгаз".

 

Кабінет Міністрів України на засіданні 15 вересня передав в управління НАК "Нафтогаз України" 49,9% акцій ПАТ "Донецькоблгаз". Про це повідомив прес-центр Служби безпеки України.

Цей пакет акцій Шевченківський районний суд Києва заарештував за матеріалами СБУ в березні цього року.

Компанія з тих пір була в управлінні Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів.

У постанові Кабміну, яке опублікував в Telegram нардеп від "Європейської солідарності" Олексій Гоначренко, зазначено, що уряд прийняв рішення про передачу "Донецькоблгаза" "Нафтогазу" з метою запобігання ризику виникнення надзвичайної ситуації техногенного характеру через "ризику, що не буде забезпечена безаварійна експлуатація газорозподільних систем як об'єктів підвищеної небезпеки ".

Нинішніх власників "Донецькоблгаза" пов'язують із збіглим українським бізнесменом Сергієм Курченко, повідомляло видання LIGA.net. Курченко потрапив під санкції Ради нацбезпеки і оборони (РНБО) України.

Служба безпеки України веде досудове розслідування щодо незаконних дій посадових осіб ПАТ "Донецькоблгаз", спрямованих на пошкодження об'єктів, що мають важливе господарське і оборонне значення. Кримінальне провадження відкрили за фактом вчинення посадовими особами "Донецькоблгаза" диверсії. Ще одне провадження стосується розкрадання газу, суму збитку в СБУ попередньо оцінили в 650 млн грн.

 

 

 
Коментарі (0)