ГоловнаНовини ЖКГЕнергозбереженняВ Уряді хочуть виділити додаткові 400 млн грн на енергоефективність

В Уряді хочуть виділити додаткові 400 млн грн на енергоефективність

Уряд перерозподілить ще 400 млн грн, що були закладені на енергоефективні заходи, на програму кредитів з підвищення енергоефективності для населення (так звані теплі кредити).

Про це під час форуму «Уряд під мікроскопом: підсумки року роботи та виклики» сказав глава уряду Володимир Гройсман, йдеться у повідомленні Укрінформу.

«Ми направили на енергоефективність 800 млн, з яких 400 млн - на «теплі кредити». Ще 400 лишилося. Я зараз дам доручення міністру фінансів та віце-прем'єр-міністру Зубку щодо перерозподілу цих ресурсів на користь «теплих кредитів». Ми також маємо забезпечити прийняття парламентом необхідних енергетичних законів, це відкриє шлях до наповнення Фонду енергоефективності на 100 млн євро», - зазначив Гройсман.

За словами прем’єра, необхідно пришвидшити процес монетизації субсидій.

«Перший крок - це монетизація для виробників енергії, а другий - це впровадження монетизації на рівні пільг та субсидій. У цьому році ми можемо замість клірингових розрахунків впровадити кошти серед виробників, а наступний етап, що може зайняти кілька років, - переведемо споживачів на монетизацію», - підкреслив Глава Уряду.

Раніше віце-прем’єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко повідомив, що програмою компенсації частини вартості кредитів на заходи з підвищення енергоефективності вже скористалися понад 200 тисяч українських родин. За цією програмою держава компенсує 20-40% від суми кредитів, узятих для утеплення будинків та запровадження інших заходів енергоефективності.

Крім того, урядовець зауважив, що також діють 216 муніципальних програм, які додатково фінансують енергоефективні заходи в житловому секторі. 

 

 
Коментарі (0)