ГоловнаНовини ЖКГВодопостачанняВ уряді назвали «неприйнятним» рішення про підвищення тарифів на воду

В уряді назвали «неприйнятним» рішення про підвищення тарифів на воду

Міністр енергетики Герман Галущенко прокоментував рішення НКРЕКП про підняття тарифу на водопостачання та водовідведення для населення
Міністр енергетики України Герман Галущенко прокоментував рішення Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг  про підняття тарифу на водопостачання та водовідведення для населення, повідомляє "Україна Комунальна".
 
«Рішення НКРЕКП про підняття тарифу на водопостачання для населення є необгрунтованим та не відповідає умовам військового часу», - заявив Міністр енергетики.
 
Міністр підкреслив, що НКРЕКП не обговорювало це чутливе для суспільства рішення з Міненерго та іншими представниками Уряду.
 
Герман Галущенко відмітив, що це далеко не перше рішення, яке ухвалюється комісією без належного обговорення. Як приклад, Міністр навів рішення НКРЕКП щодо перегляду граничних цін (прайс-кепів) на ринку електроенергії. Пропозиція про новий рівень прайс-кепів, що була озвучена з голосу одним із членів комісії та потім ухвалена, принципово відрізняється від попередньої пропозиції, яка була предметом публічного обговорення із залученням ключових енергокомпаній країни.
 
Президент Володимир Зеленський також відреагував на рішення Регулятору про підвищення тарифів на воду:
 
«М’яко кажучи, ганебне рішення. Непрофесійне. Не погоджене з урядом. Ми не можемо і не будемо сприймати спокійно такі рішення. Уряду доручено представити рішення у відповідь. І вони будуть», — заявив президент.
 
Раніше прем’єр-міністр Денис Шмигаль назвав підвищення тарифів «не прийнятними» й дав доручення міністру енергетики і міністерству інфраструктури провести додаткові консультації з НКРЕКП щодо можливості перегляду таких рішень. 
 
Нагадаємо, НКРЕКП відповідно до закону "Про Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг" під час виконання своїх функцій та повноважень діє самостійно у межах, визначених законом. 
 

Письмові чи усні вказівки, розпорядження, доручення органу державної влади, іншого державного органу, органу місцевого самоврядування, їх посадових та службових осіб, суб’єктів господарювання, політичних партій, громадських об’єднань, професійних спілок чи їх органів, а також інших осіб, які обмежують повноваження членів Регулятора та посадових осіб Регулятора, є незаконним впливом. 

 
Коментарі (0)