ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаВ Уряді назвали причини припинення постачання електроенергії в ОРДЛО

В Уряді назвали причини припинення постачання електроенергії в ОРДЛО

Відповідальність за припинення електропостачання на територію окремих районів Луганської області несе Російська Федерація та бойовики.

Як зазначили у Міністерстві з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України споживачі з непідконтрольної території Луганщини  перестали здійснювати розрахунки за електроенергію, виникли значні борги за її постачання. 

Про це йдеться у повідомленні прес-служби відомства, передає «РБК-Україна».

Як зазначається, у травні 2015 року постановою Кабінету міністрів України ТОВ  «Луганське енергетичне об’єднання» було визначено постачальником  електроенергії для населення окупованих територій Луганської області. 

Втім у липні 2016 року бойовики привласнили майно вказаного енергопостачальника на непідконтрольній території. Після цього, бойовики ЛНР за підтримки Російської Федерації, взимку 2017 року заблокували постачання вугілля з непідконтрольної території на Луганську теплову електростанцію у м. Щастя. Крім того, у січні було підірвано колію на перегоні Сентянівка-Шипилово на території, що не контролюються українським урядом.

Крім того, в березні 2017 року на окупованій території Луганської області було захоплено українські підприємства, які є найбільшими споживачами електроенергії, що унеможливило правовідносини з ними. Зокрема, стало неможливим постачання їм електроенергії, оскільки їхня діяльність вийшла за межі правового поля України. 

Також зазначається, що 24 квітня бойовики зайняли електричну підстанцію «Михайлівка» на непідконтрольній території та змусили працівників відключити дві лінії від Щастинської ТЕС на п/с «Ювілейна» і п/с «Лисичанська», які розташовані на підконтрольній території.

«Оскільки споживачі з непідконтрольної території перестали здійснювати розрахунки за електроенергію, виникли значні борги за її постачання. В таких умовах Україна була змушена зупинити постачання електроенергії в окремі райони Луганської області, про що попереджала заздалегідь, надаючи можливість здійснити відповідні підготовчі заходи», - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що «Луганське енергетичне об'єднання» припинило постачання електроенергії на тимчасово непідконтрольні території Україні на Донбасі з 25 квітня 2017 року.

 

 
Коментарі (0)