ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГВ уряді сподіваються на зниження комунальних тарифів

В уряді сподіваються на зниження комунальних тарифів

Уряд обнадіює платників комуналки. Нові газові домовленості можуть стати передумовою для зниження тарифів ЖКГ.
 
Віце-прем'єр-міністр України Юрій Бойко не виключає зниження тарифів на житлово-комунальні послуги внаслідок зниження ціни російського газу з 1 січня 2014 року. Про це він заявив в прямому ефірі програми Шустер Live на телеканалі Інтер.
 
Зокрема, він зазначив, що домовленість про зниження ціни газу є проривом у відносинах України і Росії, який також дозволить дати поштовх розвитку промисловості і поліпшить платіжний баланс.
 
«Це істотний прорив у наших відносинах, оскільки це дозволяє дати поштовх нашій промисловості, як мінімум скоротити наші тарифи, зараз стоїть завдання ще й знизити їх і поліпшити платіжний баланс нашої країни», - заявив Юрій Бойко.
 
Нагадаємо, про зниження комунальних тарифів говорив також і глава держави Віктор Янукович. Зокрема, він зазначив, що саме на це спрямовані переговори щодо зменшення вартості російського природного газу.
 
Як повідомляла «Україна Комунальна», раніше Юрій Бойко заявляв, що в наступному році Україна планує скоротити закупівлі російського газу на 10%.
 
«Я не можу погодитися з висловлюванням щодо того, що ми взяли на себе зобов'язання скуповувати більше газу. Ми дійсно за три роки знизили закупівлі російського газу на 25%. І ми прямо сказали нашим партнерам, що ми будемо продовжувати цю лінію», - зазначив Юрій Бойко.
 
 
Коментарі (0)