ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоВ Уряді затвердили положення про спеціальні обов'язки для суб'єктів газового ринку

В Уряді затвердили положення про спеціальні обов'язки для суб'єктів газового ринку

Уряд планує забезпечити державу виключно українським газом до 2020 року.

Кабінет міністрів України ухвалив постанову КМ «Про затвердження положень про покладення спеціальних обов'язків на суб'єктів ринку природного газу для забезпечення загальносуспільних інтересів у процесі функціонування ринку природного газу». 

Про це йдеться у повідомленні УНН.

За ухвалення даного проекту постанови уряд проголосував одностайно.

 «Проект постанови розроблений згідно із законом «Про ринок природного газу» і передбачає затвердження положення про покладання спеціальних обов'язків на суб'єктів ринку природного газу для забезпечення загальносуспільних інтересів в процесі функціонування ринку природного газу до 1 квітня 2018 року», - зазначив доповідач з цього питання, заступник міністра економіки Юрій Бровченко.

«В зв'язку з отриманням від секретаріату і енергетичного співтовариства висновку щодо положення, доручити разом з Міністерством економічного розвитку до 1 квітня поточного року провести узгоджувальну нараду з секретаріатом Енергетичного співтовариства», - наголосив Бровченко у своїй доповіді.

Як повідомлялося раніше, Уряд планує забезпечити державу виключно українським газом до 2020 року.

Зокрема, в Уряді планують провести роботи з розвідування українських джерел для добування власне українського газу.

Раніше Прем’єр-міністр Володимир Гройсман повідомив, що Україна має максимально збільшити видобуток власного газу до 2020 року.

Він також додав, що серед інших завдань уряду — реформування вугільної галузі, а також збільшення частини альтернативної енергетики в енергетичній складовій країни.

У свою чергу міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик зазначив, що Україна збирається стати незалежною від імпорту газу до 2020 року, а з 2021 року експортувати блакитне паливо.

 

 
Коментарі (0)