ГоловнаНовини ЖКГТранспортВ залізничне сполучення на Луганщині Франція готова інвестувати 100 млн євро

В залізничне сполучення на Луганщині Франція готова інвестувати 100 млн євро

Франція готова інвестувати в будівництво залізничного сполучення, яке приєднає гілку Лантратівка — Кіндрашівська-Нова до всеукраїнської мережі

Франція готова інвестувати в будівництво залізничного сполучення, яке приєднає гілку Лантратівка — Кіндрашівська-Нова до всеукраїнської мережі.

Таких домовленостей досягнуто під час зустрічі голови Луганської ОДА — керівника облВЦА Сергія Гайдая з Надзвичайним і Повноважним Послом Франції в Україні Етьєном де Понсеном. Орієнтовна сума інвестицій становитиме понад 100 мільйонів євро.

Крім того, обговорено ще кілька питань, фінансування яких візьмуть на себе французькі партнери. Зокрема, сторони домовилися щодо електрифікації залізничного сполучення області та реалізації проекту очистки системи водопостачання. 

Народний депутат з Тернополя від «Слуги Народу» Андрій Богданець надіслав депутатське звернення до АТ «Українська залізниця» щодо заміни вагонів у прямому поїзді Інтерсіті від швидкісної компанії за маршрутом «Тернопіль–Київ».

Однак акціонерне товариство надало невмотивовану та неповну відповідь, вважає Богданець.

– Оновлення парку пасажирських поїздів, електро- та дизель-поїздів здійснюється лише за кошти регіональних філій АТ «Укрзалізниця». Однак на сьогодні товариство не має достатніх коштів на оновлення рухомого складу. Повідомляємо, що вагонам складу поїзда формування філії «Пасажирська компанія» в 2006-2007 роках був виконаних капітально-відновлювальний ремонт з повною заміною внутрішнього інтер’єру та встановленням нового обладнання, які відповідають вимогам категорії «Інтерсіті» та Правилам перевезення багажу, вантажобагажу та пошти залізничним транспортом, – відповіли в «Укрзалізниці».

 

 
Коментарі (0)