ГоловнаНовини ЖКГТранспортВ Житомирі подорожчає проїзд у маршрутках

В Житомирі подорожчає проїзд у маршрутках

В Житомирі проїзд у маршрутках подорожчає , але всі пільговики їздитимуть безкоштовно

 Дискусійне питання виносилося на розгляд виконкому міської ради кілька разів. Перевізники неодноразово протестували, добиваючись підвищення вартості проїзду.

У Житомирі вчора, 16 травня, нарешті було прийнято рішення про те, що вартість проїзду в маршрутних автобусах з 1 червня зросте на 66,7% - з 3 до 5 гривень/поїздка. 

Про це йдеться у повідомленні УНІАН.

Після детального розгляду на виконкомі даного рішення його двічі «провалили» - питання не набирало необхідної кількості голосів. Щоб бути переконливими, перевізники проводили акції протесту з вимогами підняти ціну і один раз навіть виставили порожні маршрутки біля мерії.

Зокрема, у вівторок 16 травня, під тиском приватних перевізників це питання знову внесли у порядок денний виконавчого комітету Житомирської міської ради. Дізнавшись про це, півсотні перевізників прийшли на виконком.

За словами заступника Житомирського міського голови Дмитра Ткачука перш за все йдеться не просто про підняття тарифу, а передусім – про підвищення якості наданих послуг. Як що ж перевізники не дотримуватимуться висунутих владою вимог, з ними розриватимуть угоди.

«Серед вивчити стан справ у сфері пасажирських перевезень міста було обстежено пасажиропотік приватних маршруток, оскільки самі перевізники цієї інформації владі міста не надали, тому довелось залучати студентів та активістів», - каже начальник управління транспорту та зв'язку Житомирської міської ради Вікторія Климчук-Побережник.

 За її даними, планові показники кількості пасажирів, яку планують перевозити в цьому році, були занижені перевізниками, що було виявлено вже під час перевірок. Водночас влада міста стверджує, що процес розроблення рішення про зміну тарифів відбувався прозоро, адже всі розрахунки економічного обґрунтування тарифів, як перевізників, так і виконавчого комітету, оприлюднювалися у пресі.

Варто відзначити, що місцева лада також висунула до приватних перевізників: а саме - замінити 23 автобуси, які експлуатуються більше 10 років, створити умови для перевезення для громадян із обмеженими можливостями; запровадити фінансові санкції за порушення перевізниками умов перевезення; впровадити електронний квиток та перевозити пільговиків у повному обсязі безкоштовно.

Серед вимог є також запровадження в обласному центрі пільгової вартості проїзду для школярів у розмірі 2 грн (зараз проїзд для школярів коштує 3 грн).

Нагадаємо, ще у вересні 2016 року з проханням підняти вартість перевезення пасажирів. Необхідність підняття вартості проїзду вони пояснювали збільшенням собівартості перевезень пасажирів через підвищення цін на паливно-мастильні матеріали та запчастини.

 

 
Коментарі (0)