ГоловнаНовини ЖКГАльтернативна енергетикаУ Житомирі відкрили першу ТЕЦ, яка працюватиме на трісці

У Житомирі відкрили першу ТЕЦ, яка працюватиме на трісці

Нова ТЕЦ допоможе знизити споживання газу, електроенергії та кількість викидів вуглекислого газу в атмосферу. ТЕЦ зможе забезпечити теплом 18 тисяч людей у 73 багатоквартирних будинках.
Вчора, 18 листопада, у Житомирі відкрили першу ТЕЦ, яка працюватиме на трісці. На відкриття були присутні влада міста, області, посол Швейцарії в Україні Клод Вільд та очільник Мінрегіону Олексій Чернишов.
 
Нова ТЕЦ допоможе зменшити споживання газу, електроенергії та кількість викидів вуглекислого газу в атмосферу.
 
На ТЕЦ термодинамічна установка органічного циклу Ренкіна комбіновано вироблятиме тепло та електроенергію. Її потужність – 1,2 МВт електричної та 7,1 МВт теплової енергії. ТЕЦ зможе забезпечити теплом 18 тисяч жителів у 73 багатоквартирних будинках. До того ж установка цілодобового циклу дасть можливість будинкам на трьох вулицях отримувати гарячу воду цілодобово.
 
В мерії заявляють, що установка з таким технологічним процесом комбінованого виробництва тепла та електричної енергії – перша в Україні.  Паливо на ТЕЦ подаватиметься в автоматичному режимі за допомогою рухомої підлоги. На складі ж зберігатиметься щепа на три доби роботи станції.
 

Об'єкт зводився за кошти Уряду Швейцарської Конфедерації у співфінансуванні з місцевим бюджетом. Вартість – близько 300 млн грн, з яких майже 100 млн – бюджет громади. 

 
Коментарі (0)