ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняІвано-Франківщина погрузла у «газовій» заборгованості

Івано-Франківщина погрузла у «газовій» заборгованості

Заборгованість мешканців Івано-Франківської області за спожитий природний газ сягнула понад 20 млн грн. З метою недопущення зриву опалювального сезону та подальшого накопичення боргів комунальники взялися за відключення.

На Прикарпатті впродовж останнього півріччя падає платіжна дисципліна розрахунків населення за спожитий природний газ. Так, станом на сьогодні заборгованість становить понад 20,8 млн грн. Про це повідомляють у прес-службі Івано-Франківської міської ради.

При цьому зауважується, що найбільшими боржниками є мешканці обласного центру, а також - Коломийського та Косівського районів.

Тож, задля недопущення подальшого зростання заборгованості серед населення за спожитий газ та зриву опалювального сезону, ПАТ «Івано-Франківськгаз» змушене припиняти подачу «блакитного» палива до осель боржників.

Зокрема, у повідомленні підкреслюється, що протягом останньго півріччя було від’єднано 770 споживачів.

Зауважимо, відключення відбуваються відповідно до Правил надання населенню послуг з газопостачання (постанова КМУ від 09.12.99 №2246). Для того, щоб відновити газопостачання мешканцям доведеться не лише стовідсотково сплатити заборгованість за спожитий газ, але й оплатити усі затрати, які понесло управління при виконанні робіт по відключенню та включенню газопостачання – а це додаткові 260-400 грн.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, подібні проблеми з розрахунками за спожитий населенням природний газ має і Київська область. Заборгованість тамтешніх мешканців за газопостачання становить на сьогодні понад 200 млн грн.

 
Коментарі (0)