ГоловнаНовини ЖКГБлагоустрійІвано-Франківські енергетики подарували місту... кисень

Івано-Франківські енергетики подарували місту... кисень

27 квітня працівники компанії висадили тут близько 250 декоративних дерев та кущів. Окрім цього, нові деревця з’явилися і в районах Івано-Франківської області

З нагоди 350-річчя Івано-Франківська ПАТ «Прикарпаттяобленерго» вирішило продовжити традицію весняної висадки зелених насаджень. Цьогоріч енергетики під егідою своєї профспілкової організації облаштували одну з найкращих площ міста – територію поблизу готелю «Надія». 27 квітня працівники компанії висадили тут близько 250 декоративних дерев та кущів.  Окрім цього, нові деревця з’явилися і в районах Івано-Франківської області.

Радниками енергетиків у справі озеленення рідного міста виступили фахівці зеленого господарства та департаменту архітектури та містобудування Івано-Франківського міськвиконкому. Минулого року за їхньою порадою було висаджено «Алею енергетиків» у парку в районі вулиць Молодіжна та Паркова. Енергетики сподіваються, що посадка нових саджанців у центральній частині міста – теж добра і корисна справа. «Ми дуже любимо наше місто, - зазначає голова профкому ПАТ «Прикарпаттяобленерго» Сергій Синиця. – І хочемо, щоб воно було гарним – зеленим та чистим. Наша акція з озеленення – нехай один, але реальний крок для того, щоб зробити Івано-Франківськ ще красивішим».

Сергій Синиця зазначає, що декоративні кущі туї, самшиту, барбарису чи ялівцю були вибрані невипадково. Адже вони є не лише красивими будь-якої пори року, але й є рекордсменами з вироблення кисню та бактерицидних речовин. А отже, зможуть не тільки прикрашати територію, а й очищати повітря, створюючи більш сприятливе середовище для мешканців міста та його гостей.

Цікаво, що цього ж дня за справу озеленення територій взялися і працівники філій енергокомпанії. У районах електромереж було висаджено більше ста саджанців плодових (яблуні різних сортів, сливи та горіхи) і 145 – декоративних дерев та кущів, зокрема туї, на території  РЕМ. 

 

Джерело – Правда.if.ua

 
Коментарі (0)