ГоловнаНовини ЖКГГазопостачання"Івано-Франківськгаз" перейде на європейську модель розрахунку за спожитий газ

"Івано-Франківськгаз" перейде на європейську модель розрахунку за спожитий газ

Завдяки новій моделі розрахунків івано-франківські споживачі зможуть порівняти ефективність і вартість різних видів енергії - газу, електроенергії і тепла.

ПАТ "Івано-Франківськгаз" переходить на європейську модель розрахунку спожитого газу, яка передбачає інформування споживачів не тільки про обсяг використаного палива в кубічних метрах, але і в трьох енергетичних одиницях: кіловат-годинах, гігакалоріях і мегаджоулях. 

Про це йдеться в повідомленні прес-служби компанії, передає "РБК-Україна".

ПАТ "Івано-Франківськгаз" уже підготував і розмістив на своєму офіційному сайті маршрути переміщення газу з однаковими фізико-хімічними показниками від газорозподільних станцій до газифікованих населених пунктів. Для Івано-Франківської області розроблено понад 20 таких маршрутів.

За кожним з даних маршрутів для розрахункового періоду буде щомісяця обчислюватися середньозважене значення вищої теплоти згоряння природного газу. Ці дані разом з обсягом спожитого газу в енергетичних одиницях, будуть відображені в платіжних документах і в особистих кабінетах споживачів.

"Лабораторні аналізи, які компанія щотижня публікує на офіційному сайті свідчать: калорійність газу на Івано-Франківщині протягом року коливається від 7800 до 8600 ккал/куб. тобто споживачі різних населених пунктів, використовуючи однаковий обсяг газу, отримували різну теплотворну здатність. Це пов'язано з тим, що природний газ надходить до споживачів з різних джерел", - зазначив технічний директор ПАТ "Івано-Франкиввськгаз" Ігор Височанський.

Зокрема, використовуючи дані про середньозважену теплоту згоряння газу, споживачі зможуть самостійно перерахувати його обсяг з кубометрів в одиниці енергії.

 

 
Коментарі (0)