ГоловнаНовини ЖКГТранспортВантажівкам заборони їздити вдень

Вантажівкам заборони їздити вдень

Вантажівкам заборонили їздити в денний час за високих температур повітря. Це, як наголошують дорожники, руйнує асфальтове покриття шляхів. Однак, у прохолодні дні важковаговому транспорту все ж можна їздити вдень.
Заборона на проїзд важковагового транспорту в денний час при температурі +28 С і вище набрала чинності. Причиною обмежень є руйнування дорожнього покриття під час руху вантажівок. Відповідні знаки вже встановлено у всіх областях України. Про це повідомили у прес-службі «Укравтодору».
 
Відтак, важковагові види транспорту протягом всього літа будуть пересуватись здебільшого в нічний час.
 
«Рухаючись дорогою, покриття якої схильне до деформацій, великоваговий транспорт загальною масою понад 24 тонн з навантаженням більше ніж 7 тонн на вісь лишає на ньому свій слід – глибокі колії, через які утворюються тріщини, а згодом неймовірних розмірів вибоїни», – пояснив начальник Управління експлуатаційного утримання доріг і безпеки руху «Укравтодору» Олег Федоренко.
 
Однак, водіїв вантажівок заспокоюють, що заборона діятиме лише в спекотні дні, а у прохолодну погоду проїзд буде вільним.
 
«Дати початку та завершення тимчасових обмежень визначатимуться в залежності від температурних показників повітря. Час обмеження встановлюватиметься в залежності від районування території областей – у більшості випадків від 9-10 години ранку до 21-22 години вечора», - наголосив пан Федоренко.
 
Крім цього, ще однією вагомою причиною обмежень вантажівок є недостатнє фінансування. Тож, дорожники не в змозі усувати пошкодження, які утворились внаслідок недотримання водіями вантажівок заборони.
 
«З огляду на вкрай обмежене фінансування дорожники не мають змоги усувати збитки від кожного недобросовісного транспортера, а тому вберегти українські дороги від передчасного руйнування та попередити подальший деформаційний процес на вже уражених ділянках можна лише за рахунок дотримання встановлених правил», – резюмував дорожник.
 
Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, у Харкові 2,3 та 4 червня з 9:00 год до 16:00 год буде заборонено проїзд транспорту на залізничному переїзді «786 км» перегону «Харків – Мерефа» по вул. Некрасова.
 
Коментарі (0)