ГоловнаНовини ЖКГБудівництвоВартість будівництва рахуватиметься по-новому

Вартість будівництва рахуватиметься по-новому

З 1 січня 2014 року вступить в дію новий національний стандарт «Правила визначення вартості будівництва».

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ прийняло національний стандарт ДСТУ Б Д.1.-1:2013 «Правила визначення вартості будівництва».

Про це повідомляє прес-служба міністерства, посилаючись на директора Департаменту розвитку будівельної діяльності, ціноутворення та економіки будівництва Петра Губеня.

За його словами, зазначений стандарт передбачає удосконалення порядку визначення вартості будівництва з урахуванням практики складання кошторисної документації як вітчизняних будівельних організацій, так і зарубіжних. Уточнені також підходи до визначення вартості окремих складових будівельної продукції.

«Положення стандарту направлені на достовірне визначення вартості будівельної продукції на всіх стадіях складання проектної документації, прозорість та спрощення механізму обчислення складових вартості будівництва», - прокоментував директор Департаменту.

Національний стандарт ДСТУ Б Д.1.-1:2013 «Правила визначення вартості будівництва» набуде чинності з 1 січня 2014 року.

Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», Мінрегіоном внесено зміни до Порядку розроблення проектної документації на будівництво об’єктів. Українцям обіцяють підвищення якості проектної документації, врегулювання правових відносин між учасниками інвестиційного процесу.

 
Коментарі (0)