ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГВартість електроенергії для водоканалів планують знизити

Вартість електроенергії для водоканалів планують знизити

Команда президента разом з Кабміном готує проект рішення про зниження цін на електрику для водоканалів

Команда президента разом з Кабінетом міністрів і Національною комісією, що здійснює регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКУ) розробляє проект рішення, яке дозволить знизити на 10% ціну електроенергії для водоканалів. Про це повідомив представник президента в уряді Андрій Герус.

"Це (введення ринку електроенергії - Ред.) Відбулося з ростом ціни електроенергії (для водоканалів - Ред.) На 25%. Просто перевести його на кінцевого споживача не правильно. Ми розробляємо механізм. Йде спілкування з регулятором, Міністерством енергетики, щоб знизити ( вартість електроенергії - Ред.) на 10% з рівня, який є на початок місяця ", - заявив він.

Читайте також: В Україні запустили новий ринок електроенергії. Що це означає?

Асоціація Укрводоканалекологія стверджує, що в результаті запуску ринку електроенергії, водоканали за місяць понесли близько 200 млн грн збитку. У зв'язку з цим, там допустили, що з 20 серпня водоканали можуть перейти на погодинну подачу води через брак грошей на оплату електрики.

 

 
Коментарі (1)
Коля Пухов
07 Серпня 2019 p. 21:21
А коли нарешті у Києві відновлять гаряче водопостачання?-------------------- Влітку гарячої води у кранах немає, а у інші місяці - у кранах окріп , причому під потужним тиском. Тобто , керманичі створюють населенню або великі незручності ( через відсутність гарячої води) , або велику небезпеку (враховуючи можливий прорив труби з окропом).------------------------------------- А чому б не зробити просто теплу воду, але цілий рік , без перерв? Це, доречі, і для держави було б вигідно, адже і за теплу воду можна брати майже таку плату, як за гарячу. Це все-таки було би краще, ніж те , що є зараз.