ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГВартість посилок без ПДВ можуть знову підвищити до 150 євро

Вартість посилок без ПДВ можуть знову підвищити до 150 євро

Глава Державної митної служби Максим Нефьодов пропонує тимчасово повернути ліміт вартості посилок з-за кордону, які не обкладаються податком, зі 100 до 150 євро

Глава Державної митної служби Максим Нефьодов пропонує тимчасово повернути ліміт вартості посилок з-за кордону, які не обкладаються податком, зі 100 до 150 євро. Про це він сказав в інтерв'ю "5 каналу".

Як зазначив Нефьодов, самі ставки - це парафія народних депутатів, однак цей процес необхідно впорядкувати. "Тому в якусь перспективу я виступав би за повернення ліміту назад до 150 євро, але з одночасною зміною механізму оформлення всіх посилок", - сказав він.

"З точки зору саме адміністрування, я не бачу, що зниження ліміту принесло істотну користь. Справа в тому, що митниця сама не вміє ще адмініструвати такі дрібні платежі", - розповів він.

За його словами, зараз для сплати навіть невеликих сум з посилок необхідно подавати декларацію в паперовій формі, їхати на митницю і т.п. Крім того, митниця більше витрачає грошей на збір цих податків, ніж отримує в бюджет.

"Зі свого боку я б вітав якусь перенастроювання оформлення посилок", - зазначив він і додав, що зараз розробляються нові вимоги до упаковки посилок.

Як повідомлялося, з 1 липня 2019 рік неоподаткована вартість посилок з-за кордону в Україну знижена з 150 до 100 євро. Відповідно до закону, 10% -е мито і 20% ПДВ буде стягуватися з вартості, яка перевищує 100 євро. Таким чином, за посилку в 110 євро доведеться заплатити 3 євро. Якщо податки не будуть сплачені, посилку повернуть відправнику.

 

 
Коментарі (0)