ГоловнаНовини ЖКГТранспортВартість проїзду в електричках зміниться

Вартість проїзду в електричках зміниться

Проїзд у приміських поїздах Одеської залізниці подорожчає. Зміни зумовлені критичною ситуацією з компенсаційними виплатами за перевезення пільговиків та зростанням цін на енергоносії.

На Одеській залізниці з 1 липня 2014 року зросте вартість проїзду пасажирів у поїздах приміського сполучення за усіма дирекціям залізничних перевезень. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі залізниці. 

«Тарифи збільшено по відношенню до існуючих у межах Одеської дирекції  на 27%, в межах Херсонської, Шевченківської та Знам’янської дирекцій залізничних перевезень на 30%. Вони погоджені з облдержадміністраціями Одеської, Черкаської, Кіровоградської, Херсонської, Миколаївської та Вінницької областей і визначаються залежно від відстані згідно з Правилами перевезень пасажирів» - зауважується у повідомленні.

А також підкреслюється, що після підвищення тарифів, вартість повного квитка в приміському сполученні на території Одеської залізниці, у тому числі в Одеській області, встановлена від 4,1 грн до 26 грн залежно від дальності поїздки.

«Проїзд для дітей віком від 6 до 14 років, як і раніше, становитиме 75% від вартості проїзду дорослого пасажира, а студенти так само користуватимуться 50% пільгою згідно з чинним законодавством» - наголошується у повідомленні.

Окрім того, додається, що питання про перегляд тарифів на приміські пасажирські перевезення з метою їх подальшого підвищення одеські залізничники не піднімали перед облдержадміністраціями з першого кварталу 2011 року. Однак критична ситуація з компенсаційними виплатами за перевезення пільговиків та зростання цін на енергоносії, подорожчання матеріалів тощо почали вимагати відповідних дій.

Нагадаємо, незважаючи на значні витрати та серйозні збитки, за минулий рік Одеська залізниця не скасувала жодного приміського поїзда.

 
Коментарі (0)