ГоловнаНовини ЖКГПодіїВартість "соціальних" сортів соняшникової олії повинна знизиться до кінця серпня - Мінекономіки

Вартість "соціальних" сортів соняшникової олії повинна знизиться до кінця серпня - Мінекономіки

Представники олійного ринку і центральні органи виконавчої влади домовилися про заходи здійснення виваженої цінової політики в олійно-жировій галузі, що дозволить значно знизити вартість "соціальних" сортів олії
Представники олійного ринку і центральні органи виконавчої влади домовилися про заходи здійснення виваженої цінової політики в олійно-жировій галузі, що дозволить значно знизити вартість "соціальних" сортів олії до кінця серпня, про це повідомила пресслужба Міністерства економіки.
 
Індекс продовольчих цін Продовольчої і сільськогосподарської організації ООН (ФАО) на соняшникову олію в кінці липня цього року знизився на 10%, при цьому вартість даного продукту в Україні не змінилася. За даними Держслужби статистики, станом на 13 серпня вона знизилася лише на 1,3% в порівнянні з початком серпня.
 
Мінекономіки уточнило, що в ході наради з представниками олійного ринку і центральними органами сторони домовилися про заходи, які дозволять здійснювати зважену цінову політику і дотримуватися високих стандартів соціально відповідального бізнесу. За прогнозами виробників соняшникової олії, це дозволить значно знизити вартість "соціальних" сортів олії до кінця поточного місяця.
 
Нагадаємо, раніше в Антимонопольному комітеті України розповіли, що зараз зайняті дослідженням внутрішнього ринку олії в Україні. І вже попередньо встановлено, що ціни на насіння соняшнику зросли вдвічі в порівнянні з минулим роком.

"Комітет продовжує аналізувати інформацію надану виробниками соняшникової олії, а також інформацію, яку вже отримано від найбільших торгових мереж. У разі виявлення ознак порушення в діях учасників ринку законодавства про захист економічної конкуренції Комітетом будуть вжиті заходи щодо правозастосування або адвокатування конкуренції на залученому товарному ринку" , - заявили в АМКУ. 

 
Коментарі (0)