ГоловнаНовини ЖКГУтилізація ТПВВартість вивозу сміття буде залежати від його складу

Вартість вивозу сміття буде залежати від його складу

Уряд ввів застосування різних тарифів на вивезення різнотипних побутових відходів, якщо ті не просто вивозяться на смітник, а упорядковано і переробляються

Уряд ввів застосування різних тарифів на вивезення різнотипних побутових відходів, якщо ті не просто вивозяться на смітник, а упорядковано і переробляються. Відповідні правила Кабмін затвердив 27 березня цього року.

В першу чергу урядовий документ стосується вибору підрядників, формування тарифів, розробки схем санітарного очищення, виділення земельних наділів для будівництва сміттєпереробних заводів, рекультивації старих полігонів і так далі.

З обраним на конкурсній основі підприємством і споживачем (муніципальною владою) підписується договір про надання послуг по роботі з побутовими відходами. У платіжному документі сторони повинні будуть вказати як вартість послуг, тарифи, так і обсяг побутових відходів по різних типах, від яких і залежатиме ціна вивозу. У документі передбачені наступні категорії:

Якщо ж підрядник вирішить підняти ціну за свої послуги, то він повинен про це попередити як мінімум за 30 днів, назвавши при цьому причини і обґрунтування для підвищення тарифу.

Своє рішення чиновники аргументують бажанням стимулювати людей і підприємства приділяти більше уваги проблемі відходів, що в підсумку повинно розвантажити полігони і т. Д. Втім, багато експертів дивляться на такі нововведення скептично.

 

 
Коментарі (0)