ГоловнаНовини ЖКГПодіїВасиля Лозинського призначено в. о. Міністра розвитку громад та територій

Василя Лозинського призначено в. о. Міністра розвитку громад та територій

Кабінет Міністрів України призначив Василя Лозинського тимчасово виконуючим обов’язки Міністра розвитку громад та територій України. Відповідне розпорядження підписав Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.
Кабінет Міністрів України призначив Василя Лозинського тимчасово виконуючим обов’язки Міністра розвитку громад та територій України. Відповідне розпорядження підписав Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.
 
“Покласти тимчасово з 4 листопада 2022 р. виконання обов’язків Міністра розвитку громад та територій України на першого заступника Міністра розвитку громад та територій України Лозинського Василя Мироновича”, — йдеться у розпоряджені.
 
Василь Лозинський обіймав посаду Першого заступника Міністра розвитку громад та територій України з травня 2020 року. Відповідав за забезпечення формування та реалізацію державної політики у сфері енергетичної ефективності будівель, а також брав участь у формуванні політики технічного регулювання у сфері енергетичної ефективності будівель.
 
Нагадаємо, Кабінет міністрів призначив Олексія Чернишова на посаду голови правління Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України".
 
Про це РБК-Україна повідомили джерела в уряді.
 
"Призначення відбулося на сьогоднішньому вечірньому засіданні", - зазначило джерело.
 
Зазначимо, раніше Верховна рада звільнила Чернишова з посади міністра розвитку громад та територій. Він обіймав посаду в уряді Дениса Шмигаля з березня 2020 року. До цього кілька місяців очолював Київську обласну державну адміністрацію.
 
Призначення керівником «Нафтогазу» колишнього міністра розвитку громад та територій Олексія Чернишова порушує закон «Про запобігання корупції».
 
Про це повідомляв голова Національного агентства з питань запобігання корупції Олександр Новіков у листі до прем'єр-міністра Дениса Шмигаля.
 
У листі йдеться, що уряд зараз виконує функції загальних зборів та наглядової ради НАК.
 
Водночас норми закону «Про запобігання корупції» прямо забороняють чиновникам та держслужбовцям влаштовуватися на роботу в юридичні особи, якщо ці компанії підпадали під їхній контроль чи нагляд. Заборона діє протягом року з моменту припинення функцій держави.

«Таким чином, призначення будь-кого з членів Кабінету міністрів України до НАК «Нафтогаз України» за вказаних обставин є незаконним», – йдеться у листі Новікова. 

 
Коментарі (0)