ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГВіце-прем’єр-міністр запевняє, що кошти на субсидії в Уряду є

Віце-прем’єр-міністр запевняє, що кошти на субсидії в Уряду є

«Всі, хто має право на субсидії, їх отримають. Грошей вистачить на всіх, про це не варто переживати. Фінансування житлових субсидій - це питання виключно Уряду», це заявив Віце-прем’єр-міністр України Володимир Кістіон.

«Всі, хто має право на субсидії, їх отримають. Грошей вистачить на всіх, про це не варто переживати. Фінансування житлових субсидій - це питання виключно Уряду», це в інтерв’ю ІА «Інтерфакс» заявив Віце-прем’єр-міністр України Володимир Кістіон.

За його словами, шляхом перегляду бюджету-2017 у липні було додатково виділено 14,1 млрд грн на житлові субсидії. У травні була проведена звірка фактичного споживання і нарахування субсидій. В результаті вивільнилося ще 7 млрд грн для фінансування нових субсидій. Додатково 6 млрд грн є від так званих невикористаних субсидій.
 
«В цілому це близько 27 млрд грн - ресурс, який ми можемо використовувати до кінця поточного року для фінансування субсидій. Тому не варто панікувати. Грошей вистачить на всіх», - вважає Віце-прем’єр-міністр.
 
Володимир Кістіон повідомив, що у серпні Уряд уже відшкодував 8 млрд грн з майже 17 млрд грн. У вересні це питання буде повністю закрито. Тобто, при входженні в опалювальний сезон не залишиться жодних невідшкодованих субсидій. Крім того,  ні в серпні, ні у вересні немає великих нарахувань субсидій, що передбачувано, бо ще відсутня послуга опалення.
 
«Залишається у нас ще, як мінімум, 12 млрд грн на фінансування нових субсидій.  Далі субсидії будуть необхідні на повний місяць - тільки за листопад. Середньомісячне нарахування становило в минулому опалювальному періоді близько 11-12 млрд грн. Субсидії за грудень перейдуть на січень нового року. Якщо навіть у нас буде дефіцит, то в рамках 3-5 млрд грн, і ми його обов’язково закриємо», - резюмував Володимир Кістіон. 
 
Коментарі (0)