ГоловнаПублікаціїОпалювальний сезон 2023-2024Вчасний старт опалювального сезону під загрозою у 32 населених пунктах

Вчасний старт опалювального сезону під загрозою у 32 населених пунктах

Впродовж тижня 14 підприємств теплоенергетики розрахувалися з критичними боргами, однак ще 47 виробників тепла мають відповідну заборгованість.
Впродовж тижня 14 підприємств теплоенергетики розрахувалися з критичними боргами, однак ще 47 виробників тепла мають відповідну заборгованість. Це ставить під загрозу вчасний старт опалювального сезону у 32 населених пунктах. 
 
Про це свідчать оперативні дані НАК «Нафтогаз України» про підприємства, які не виконують жодної з вимог для отримання газу в межах спецобов’язків (ПСО).
 
Традиційно опалювальний сезон стартує 15 жовтня. Однак, як правило, обігрів будівель розпочинають, коли середньодобова температура впродовж 3 днів тримається нижче 8 градусів. Отже, тепла осінь цьогоріч дає виробникам тепла з критичними боргами час підготуватися.
 
Нафтогаз на постійній основі, незалежно від опалювального сезону, інформує обласні (міські) облдержадміністрації, органи місцевого самоврядування та, безпосередньо, підприємства-боржники щодо споживання, розрахунків та заборгованості за природний газ.
 
Окрім цього, Компанія публікує інформацію про перелік боржників, яким за законом не може постачати газ у зв’язку з критичними боргами. Так мешканці кожної області мають можливість заздалегідь перевірити, чи стосуються ризики місцевих (регіональних) підприємств ТКЕ.

За останні 3 місяці проблему критичних боргів вирішили 62 виробники тепла – перелік скоротився зі 109 критичних боржників (станом на 13 липня) до 47-ми (станом на 22 жовтня). 

 
Коментарі (1)
Коля Пухов
03 Листопада 2020 p. 19:05
Щодо опалення у п"ятиповерхівках (хрущівках), то зараз у кутових і торцевих кімнатах будинку батареї холодніші, ніж у серединних кімнатах. А мало би бути навпаки: оскільки кутові і торцеві кімнати інтенсивніше охолоджуються, то батареї в них мають бути теплішими, ніж у кімнатах, розташованих у середині будинку.