ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаВід Ахметова до держбюджету надійшло 600 мільйонів

Від Ахметова до держбюджету надійшло 600 мільйонів

До державного бюджету України у повному обсязі надійшли кошти від продажу на конкурсі з використанням відкритості пропонування ціни за принципом аукціону 50% пакета акцій ПАТ «Дніпрообленерго».

До державного бюджету України у повному обсязі надійшли кошти від продажу на конкурсі з використанням відкритості пропонування ціни за принципом аукціону 50% пакета акцій ПАТ «Дніпрообленерго». Остаточна ціна продажу пакета склала 660,1 млн. грн. В результаті торгів вона перевищила стартову на 10%, інформує прес-служба ФДМУ.

Конкурс з приватизації ПАТ «Дніпрообленерго» відбувся у Фонді державного майна 17 квітня. У ньому взяли участь дві компанії – DTEK Holdings Ltd та ТОВ «Луганське енергетичне обєднання».
 
Переможцем конкурсу визнано DTEK Holdings Ltd. Стартова ціна пакета – 600 млн. грн.
 
Згідно з умовами конкурсу, його учасники повинні або постачати електроенергію в розмірі не менше 30% від обсягу енергії, яка постачається компанією, або контролювати компанію, яка здійснює таку діяльність.
 
Серед умов конкурсів – забезпечення погашення заборгованості за закуплену електроенергію відповідно до договорів з ДП «Енергоринок», забезпечення спрямування коштів на виконання інвестиційних програм, технічне переозброєння, модернізацію підприємств.
 
У соціальній діяльності – зокрема, забезпечення вчасної виплати заробітної плати та поетапного її підвищення.
 
Також покупці зобов'язуються вживати вичерпних заходів з охорони навколишнього середовища.
 
ФДМУ нагадує, що конкурс з продажу цього пакета акцій транслювався online через офіційний сайт Фонду. Також на сайті можна переглянути запис цієї та інших трансляцій.
 
 
 
Ольга Туча
 
Коментарі (0)