ГоловнаНовини ЖКГБлагоустрійВід прориву шлаковідвалу на Дарницькій ТЕЦ постраждав житловий комплекс

Від прориву шлаковідвалу на Дарницькій ТЕЦ постраждав житловий комплекс

Місцеві мешканці стурбовані, що це може зашкодити екології, адже подібні інциденти на шлаковідвалі стаються вже не вперше.

 

 

Загроза екології. Наслідки масштабного прориву, який у понеділок стався на Дарницькій ТЕЦ хвилює місцевих мешканців. Там прорвало шлаковідвал. Декілька годин поспіль текла вода, через що двір перетворився у суцільну калюжу. Про це повідомляють журналісти «Першого Ділового» телеканалу.

Аварія на мережі, що належить Дарницькій теплоелектроцентралі сталася на Харківському шосе у Києві ще 31 січня, проте наслідки лишаються й досі. Забрудненою водою залило двір житлового комплексу.

Місцеві мешканці стурбовані, що це може зашкодити екології, адже подібні інциденти на шлаковідвалі стаються вже не вперше.

Внаслідок прориву з водою витекли домішки бензопірену, сурми, миш’яку, ртуті, важких металів та дрібнодисперсного скла. Коли зола висохне, вітер може рознести ці небезпечні речовини по всьому району.

Нещодавно стало відомо, що в столиці розпочали реконструкцію Дарницької теплової електроцентралі, визнаної як найбільш забруднює повітря в місті.

Саме Дарницька ТЕЦ постачає воду мешканцям двох великих районів Києва: Дарницькому та Дніпровському. Водночас саме ця теплоелектроцентраль – вважається найбільшим за обсягами забруднювачем повітря.

 

 

 

 
 
Коментарі (0)