ГоловнаГоловнеФінансування ЖКГІнфраструктура сподівається на європейську підтримку

Інфраструктура сподівається на європейську підтримку

Україна сподівається на ґрунтовну співпрацю із ЄІБ та ЄБРР після підписання Угоди про асоціацію з ЄС. Зокрема, це стосується реалізації спільних транспортних проектів.

Міністерство інфраструктури очікує активізації роботи з Європейським інвестиційним банком і Європейським банком реконструкції та розвитку після підписання Угоди про асоціацію з ЄС. Про це заявив очільник міністерства Володимир Козак у рамках зустрічі із представниками фінансових організацій, як повідомили «Україні Комунальній» у прес-службі відомства.

Зокрема, під час зустрічі із представниками ЄІБ та ЄБРР йшлося про перспективні напрямки співпраці з транспортниками України після підписання Угоди, зокрема, у сфері реконструкції автомобільних доріг, електрифікації залізниць та модернізації аеронавігаційної системи.

«Ми очікуємо активізації роботи над сумісними проектами, після підписання Угоди про асоціацію з ЄС та створення зони вільної торгівлі. Поглиблення співпраці з фінансовими інститутами Європи – це ще один крок до впровадження європейських норм та стандартів життя в Україні», - наголосив Володимир Козак.
 
Нагадаємо, ЄБРР бере участь в оновленні вантажного парку «Укрзалізниці». З ЄІБ досягнуто попередньої домовленості щодо надання додаткових кредитних коштів на умовах співфінансування робіт з будівництва Бескидського тунелю. Очікується залучення ЄІБ та ЄБРР до проекту електрифікації залізничних колій на напрямках Волноваха-Комиш-Зоря-Запоріжжя та Долинська-Миколаїв-Колосівка.
 
Як повідомляла «Україна Комунальна», Європейський банк реконструкції та розвитку спільно з Європейським інвестиційним банком прокредитував капітальний ремонт ділянок дороги М-01 Київ - Чернігів - Нові Яриловичі (на Гомель) у розмірі близько 548 млн грн.
 
Капітальний ремонт автомобільної дороги державного значення М-01 Київ - Чернігів - Нові Яриловичі проводитиметься у рамках спільного проекту України з ЄБРР та ЄІБ протягом 2013-2014 років. Ремонтні роботи здійснюватимуться за рахунок кредиту ЄБРР та ЄІБ під державні гарантії.

 

 
Коментарі (0)