ГоловнаНовини ЖКГЖитлоВідчуження гуртожитків візьме відстрочку

Відчуження гуртожитків візьме відстрочку

Термін дії мораторію на відчуження державних гуртожитків та виселення їхніх мешканців може бути продовжено. З такою ініціативою планує звернутися до парламентаріїв Мінрегіон.

Мінрегіон має намір запропонувати парламенту подовжити термін дії мораторію на відчуження гуртожитків, які будувалися за державні кошти, та виселення мешканців із займаних житлових приміщень в них. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі відомства.

Окрім того, у повідомленні зазначається, що поряд з подовженням терміну дії мораторію на відчуження гуртожитків, які будувалися за державні кошти, та виселення мешканців, пропонується установити мораторій на відчуження (крім передачі у комунальну власність відповідних міських, селищних, сільських рад) гуртожитків, які перебувають у повному господарському віданні або оперативному управлінні підприємств чи увійшли до статутних фондів компаній, створених у процесі приватизації чи корпоратизації.

Мінрегіон також пропонує затвердити порядок використання коштів на проведення капітального ремонту гуртожитків рішеннями виконавчих органів сільських, селищних, районних, міських, районних у містах рад і залучити мешканців гуртожитків до співфінансування.

За словами начальника Управління житлової політики Сергія Кушніра, дію мораторію необхідно подовжити через те, що за відсутності відповідних коштів у державному бюджеті ускладнюється виконання загальнодержавної цільової програми передачі гуртожитків у власність територіальних громад на 2012-2015 роки. Він повідомив, що на сьогодні передано у комунальну власність 2218 гуртожитків, натомість по 2100  гуртожитках не надано дозволу на приватизацію, в тому числі, понад 1,5 тис. – ще не передано у комунальну власність.

Нагадаємо, дія мораторію на відчуження гуртожитків та відселення їх мешканців закінчується 1 січня 2015 року.

 
Коментарі (0)