ГоловнаНовини ЖКГТранспортВідновлення залізничної інфраструктури Донбасу влетить у копійку

Відновлення залізничної інфраструктури Донбасу влетить у копійку

Залізничники порахували, що попередньо на відновлення об’єктів залізничної інфраструктури, яка була пошкоджена на сході країни під час бойових дій, необхідно близько 900 млн грн. Наразі ліквідовано пошкодження на майже 40 млн грн.

Внаслідок бойових дій на сході України залізнична інфраструктура зазнала пошкоджень на суму майже 900 млн грн. Про це повідомляє прес-служба «Укрзалізниці».

«За попередніми підрахунками, на відновлення об’єктів залізничної інфраструктури, що були пошкоджені через бойові дії на сході країни, необхідно витратити близько 900 млн грн. Найбільше коштів потрібно на відновлення колій - 333,6 млн грн та на ремонт контактної мережі та приладів електропостачання – 334,1 млн грн» - йдеться у повідомленні.

Окрім того, зауважується, що внаслідок бойових дій постраждали вокзали, станції, мости, пішохідні переходи, шляхопроводи, пасажирські та вантажні вагони, тепловози, службові будівлі та техніка, тощо. Деякі об’єкти залізничної інфраструктури досі залишаються недослідженими, оскільки доступ до них обмежений.

В «Укрзалізниці» підкреслюють, що на звільнених від бойовиків територіях залізничники власними силами відбудовують колії за тимчасовими схемами, що дозволяють розпочати рух поїздів з обмеженнями швидкостей.

«Станом на початок вересня близько 190 пошкоджених об’єктів Донецької, Південної та Придніпровської залізниць залишаються зруйнованими, інші – відбудовано силами залізниць. Зокрема, залізничники  відновили 8 з 17 пошкоджених інженерних споруд  (мостів, пішохідних переходів, шляхопроводів тощо)» - зазначається у повідомленні.

При цьому додається, що загалом на відновлення залізничної інфраструктури «Укрзалізниця» вже витратила більше 36 млн грн власних коштів.

Нагадаємо, через бойові дії на сході України була пошкоджена база для ремонту та експлуатації залізничної техніки.

 
Коментарі (0)