ГоловнаНовини ЖКГПодіїВідомчі лікарні вже з вересня зможуть генерувати електронні лікарняні

Відомчі лікарні вже з вересня зможуть генерувати електронні лікарняні

До вересня відомчі заклади охорони здоров’я мають приєднатися до електронної системи охорони здоров’я та зможуть генерувати електронні медичні висновки про тимчасову непрацездатність.
До вересня відомчі заклади охорони здоров’я мають приєднатись до електронної системи охорони здоров’я та зможуть генерувати електронні медичні висновки про тимчасову непрацездатність.
 
Про це повідомила пресслужба Кабміну.
 
Заклади охорони здоров’я, що перебувають у сфері управління МВС, ДСНС, Держприкордонслужби, Нацполіції, Укрзалізниці, Міноборони, Мін’юсту, Мінінфраструктури, Мінмолодьспорту, Мінсоцполітики, НАМН, СБУ, ДУС, спільно з МОЗ мають здійснити реєстрацію в електронній системі охорони здоров’я. Таким чином, усі заклади охорони здоров’я відомчого та комунального підпорядкування матимуть однакові сервіси для своїх пацієнтів.
 
Запровадження електронних лікарняних – важливий етап депаперизації не лише у сфері охорони здоров’я, але й у побудові системи ефективного електронного документообігу, що дозволить суттєво економити бюджетні кошти шляхом мінімізації корупційних ризиків видачі необґрунтованих лікарняних та спрощення процесу отримання страхових виплат.
 

Нагадаємо, що 4 червня 2021 року в Україні запроваджена цільова модель формування та видачі «е-лікарняних» та розпочався перехідний період впровадження. 

 
Коментарі (0)