ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГВідсьогодні в Україні знову подорожчала електроенергія

Відсьогодні в Україні знову подорожчала електроенергія

Це п'яте заплановане підвищення тарифів на електроенергію для населення

В Україні з 1 березня 2017 року піднялися тарифи на електричну енергію відповідно до прийнятого раніше плану підвищення тарифів НКРЭКУ до рівня 90 коп/кВт-год за споживання до 100 кВт-год на місяць і 1,68 грн/кВт-год за споживання понад 100 кВт-год на місяць.

Про це говориться у постанові НКРЕКП, прийнятій в кінці лютого 2015 року.

«Це п'яте заплановане підвищення тарифів на електроенергію для населення», - йдеться у повідомленні.

Порівняно з квітнем 2015 року тариф на електроенергію зріс у 3,5 разу.

Як повідомлялося, у лютому 2015 року НКРЭКУ затвердила дворічний графік підвищення тарифів на електроенергію для населення.

Згідно з цим графіком тарифи були поетапно підняті з 1 квітня та 1 вересня 2015 року в середньому на 45,2% і 23% відповідно.

З 1 березня 2016 року НКРЕКП підвищила тариф на електроенергію для населення до 57 коп. за кВт-год за споживання до 100 кВт-ч.

 Варто нагадати, що 10 лютого було припинено всі поставки антрациту з тимчасово неконтрольованих територій для роботи ТЕС України. 12 лютого Прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявляв, що блокування постачання вугілля з непідконтрольних Україні територій Донбасу може спричинити зупинки і відключення у сфері електро- і теплопостачання по всій території країни. 15 лютого Кабмін запровадив надзвичайні заходи в енергетиці.

 

 
Коментарі (0)