ГоловнаНовини ЖКГВодопостачанняВідсьогодні кримчанам можуть відключити воду

Відсьогодні кримчанам можуть відключити воду

На цьому тижні «ДТЕК Крименерго» обмежить постачання електроенергії підприємствам, що мають борг за електроенергію більше 5 млн грн. Серед них – і Управління Північно-Кримського каналу Державного агентства водних ресурсів України.

Компанія «ДТЕК Крименерго» має намір з сьогоднішнього дня обмежити постачання електроенергії Управлінню Північно-Кримського каналу Держагентства водних ресурсів. Це пов'язано із заборгованістю перед енергетиками в розмірі 5,6 млн грн.

Про це «Україні Комунальній» повідомили в прес-службі ДТЕК.

Як наголошується в повідомленні, відповідно до законодавства України у разі наявності заборгованості енергопостачальна компанія зобов'язана припинити постачання електроенергії споживачу. Попередження цим компаніям були направлені у встановленому порядку.

З початку 2013 року, незважаючи на неодноразові попередження з боку енергопостачальника, Республіканський комітет Автономної Республіки Крим з водогосподарського будівництва і зрошуваного землеробства залишає без уваги заклики погасити заборгованість за електроенергію. Так, за серпень борг збільшився на 24,6 млн грн. Станом на 01.09.2013 загальна сума заборгованості становить 60 млн грн.

Виходячи з вимог законодавства ПАТ «ДТЕК Крименерго» зобов'язане вжити заходів щодо припинення електропостачання об'єктів споживача відповідно до п. 7.5 Правил користування електричною енергією: 12 вересня 2013 року Реском з водогосподарського будівництва і зрошуваного землеробства буде відключений від електропостачання. Відповідальність за можливі негативні наслідки відключень відповідно до законодавства покладається на боржника.

Низька фінансова дисципліна деяких великих споживачів електроенергії відбивається на всій енергетичній системі України, призводить до виникнення заборгованості перед державним підприємством «Енергоринок» і перед виробниками електроенергії, підкреслюють у компанії.
 

 
Коментарі (0)