ГоловнаНовини ЖКГПодіїВідсьогодні НБУ запроваджує керований гнучкий обмінний курс

Відсьогодні НБУ запроваджує керований гнучкий обмінний курс

Національний банк України впроваджує режим керованої гнучкості обмінного курсу. Це роблять задля посилення стійкості валютного ринку та економіки в цілому
Національний банк України впроваджує режим керованої гнучкості обмінного курсу. Це роблять задля посилення стійкості валютного ринку та економіки в цілому, про це повідомили у пресслужбі Нацбанку України, пише "Україна Комунальна".
 
“НБУ продовжить контролювати ситуацію на валютному ринку та залишатиметься ключовим гравцем на ньому, компенсуючи структурний дефіцит іноземної валюти. Завдяки цьому курс змінюватиметься в обидва боки. Водночас НБУ суттєво обмежуватиме ці коливання, не допускаючи як значного послаблення гривні, так і суттєвого зміцнення”, — пояснили у відомстві.
 
У Нацбанку підкреслили, що за нового режиму вони безпосередньо впливатимуть на офіційний курс операцій на міжбанківському валютному ринку. Водночас курс на тих сегментах ринку, де мають змогу купувати та продавати валюту громадяни, встановлюватиметься за тими ж правилами, що і останні півтора року. Йдеться як про готівковий ринок, так і про карткові курси банків.
 
У відомстві наголосили, що вже майже півтора року курс на готівковому ринку та карткові курси банків не є фіксованими. За цей час вони як зростали, так і знижувалися. Зокрема, влітку цього року гривня зміцнилася до 37,2 грн/дол. США.
 

Перехід до режиму керованої гнучкості курсу, за словами регулятора, є одним із кроків реалізації Стратегії помʼякшення валютних обмежень, переходу до більшої гнучкого обмінного курсу та повернення до інфляційного таргетування. 

 
Коментарі (0)