ГоловнаНовини ЖКГОпалювальний сезон 2023-2024Відсутність води зриває опалювальний сезон на Донеччині

Відсутність води зриває опалювальний сезон на Донеччині

Донецька область досі не завершила підготовку до опалювального сезону. Однією з найголовніших проблем, які ставлять під загрозу майбутній опалювальний період – відсутність води у водогонах.

Рівень готовності Донецької області до опалювального сезону наразі складає близько 80%. Початок опалювального періоду буде визначений індивідуально для кожного населеного пункту регіону. Більшість сіл, міст та містечок отримають тепло 15 жовтня. Постачання тепла в оселі жителів області гальмують проблеми з водою. Про це «Україні Комунальній» повідомили в прес-службі Донецької обласної державної адміністрації.

За інформацією прес-служби, в регіоні готовність до зими становить понад 80%, у тому числі теплового господарства — 91%, житлового — 85%, водогінно-каналізаційного — 73%. У 15 містах і районах області підготовку стримують бойові дії. Головна проблема — значна кількість зруйнованих будинків: їх — 4584. Пошкоджено також 42 котельні.
 
«Перешкодою також є відсутність води у водогонах частини населених пунктів. Як заповнити опалювальні системи, вирішуватимуть у кожному місті окремо. Наприклад, у Кураховому воду візьмуть із місцевого водосховища. В деяких інших населених пунктах використають альтернативні джерела. Однак комунальники таки сподіваються на запуск каналу. Для його відновлення потрібно майже 190 мільйонів гривень», – йдеться в повідомленні.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», вчора працівникам «Донецькміськгаз» вдалося локалізувати аварії на газопроводах, котрі виникли в результаті артобстрілів. Однак, роботи з підключення абонентів до газопостачання тривають. Без газу залишилися понад 5 тис. будівель.
 
Коментарі (0)