ГоловнаНовини ЖКГТранспортВідтепер киян возитимуть комфортабельні тролейбуси

Відтепер киян возитимуть комфортабельні тролейбуси

Тролейбуси марки ЛАЗ Е301 мають 100% низький рівень підлоги, що дає можливість прискорити висадку та посадку пасажирів, а також дозволяє перевозити осіб з обмеженими фізичними можливостями і пасажирів у кріслах-колясках.

Парк рухомого складу громадського транспорту столиці збільшився на 17 комфортабельних тролейбусів надвеликої місткості. 

Про це «У.К.» повідомили у прес-службі КМДА. 

За інформацією КП «Київпастранс», у нових тролейбусах марки ЛАЗ Е301, виготовлених ТОВ «Львівські автобусні заводи» на замовлення міста, враховані усі вимоги комунальних транспортників. У першу чергу ці вимоги стосувалися безпеки і надійності перевезень пасажирів, а також зручності та комфортності поїздки. 

Так, тролейбуси марки ЛАЗ Е301 мають 100% низький рівень підлоги, що дає можливість прискорити висадку та посадку пасажирів, а також дозволяє перевозити осіб з обмеженими фізичними можливостями і пасажирів у кріслах-колясках. Тролейбуси також мають сучасний інтер’єр, поліпшену систему вентиляції через дахові люки, розсувні кватирки та примусову вентиляцію. Система кондиціювання повітря створює комфортні умови для перевезення пасажирів громадським транспортом в спекотний період року. 

Нові сучасні системи управління тягою на IGBT-модулях дозволяють економити споживання електроенергії до 45%. Функція автономного ходу тролейбуса дає можливість об’їжджати перешкоди без живлення від контактної мережі. 

Для безпеки пасажирів у салоні встановлені відеокамери для контролю за станом виходу та входу пасажирів. Крім того, у нових тролейбусах є сучасні електронні інформаційні системи, які мають зовнішній інформатор для оголошення на зупинках номеру маршруту тролейбуса, що прибуває, для зручності проїзду осіб з вадами зору. 

Планується, що до кінця поточного місяця нові тролейбуси вийдуть на маршрути міста.

 
Коментарі (0)