ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГІ.Венедиктова:"Слідство стосовно окремих епізодів справи "Роттердам+" буде продовжуватися"

І.Венедиктова:"Слідство стосовно окремих епізодів справи "Роттердам+" буде продовжуватися"

Генеральний прокурор України, Ірина Венедиктова, вважає, що слідство стосовно окремих епізодів справи "Роттердам+" буде продовжуватися
Генеральний прокурор України, Ірина Венедиктова, вважає, що слідство стосовно окремих епізодів справи "Роттердам+" буде продовжуватися, про це вона заявила в ефірі програми "ВІП з Наталією Мосейчук" на телеканалі "1+1".
 
"Справа щодо "Роттердам+" розслідується з 2017 року, зараз вона на піку медіапопулярність тому, що прокурор САП закрив цю справу, коли до завершення строків слідства залишалося 2 дні: я думаю, що крапку в цій справі не поставлено, вона буде розслідуватися за іншими епізодами", - сказала вона.
 
Також, у Офісі генерального прокурора повідомили, що у НАБУ здійснюються спроби приховати неефективне досудове розслідування, перекладаючи звинувачення на прокурорів САП і Офіс генерального прокурора.
 
«... слід зазначити, що протягом слідства ніким не висловлювався сумнівів в його (прокурора - ред.) ефективності і не стояло питання про необхідність заміни прокурора у проваджені, в тому числі і в зв'язку з його можливою зацікавленістю в запобіганні публічного судового розгляду протиправних дій посадових осіб НКРЕКП і представників групи компаній-бенефіціарів», - йдеться в заяві, оприлюдненій пресслужбою Офісу генпрокурора.
 
В Офісі відзначають, що 11 листопада 2020р Вищий антикорупційний суд відмовив у задоволенні заяви детективів НАБУ про відвід прокурора САП в зазначеному кримінальному провадженні, «а тому відсутні будь-які докази його можливої ангажованості».
 
«Зараз питання про необхідність заміни прокурора у цьому кримінальному провадженні вивчається, і остаточне рішення буде прийнято після повної і всебічної перевірки всіх обставин справи», - підкреслюють в Офісі генпрокурора.
 

При цьому в Офісі генпрокурора підкреслюють, що в їх розпорядженні залишаються тільки 2 дні з встановленого ст. 219 КПК України строку досудового розслідування. 

 
Коментарі (0)