ГоловнаНовини ЖКГПодіїВерховна Рада «подарувала» українцям ще один вихідний день - католицьке Різдво

Верховна Рада «подарувала» українцям ще один вихідний день - католицьке Різдво

Верховна Рада з другої спроби зробила день святкування Різдва католиками - 25 грудня - вихідним, а 2 травня - робочим днем.
Верховна Рада з другої спроби зробила день святкування Різдва католиками - 25 грудня - вихідним, а 2 травня - робочим днем. За відповідний законопроект проголосували 238 народних депутатів.
 
Законопроектом передбачається внести зміни до Кодексу закону про працю, відповідно до яких 25 грудня стає вихідним. Також наголошувалося, що в разі, якщо 25 грудня припадає на вихідний, то наступний день оголошується вихідним.
 
Законопроект прийнятий з поправкою спікера Парубія, що скасовує вихідний і святковий день 2 травня. День праці відзначатиметься лише 1 травня.
 
Автори ініціативи стверджують, що близько 11 000 релігійних католицьких і протестантських громад, що становить близько 30% від усіх діючих релігійних організацій України, святкують Різдво Христове за григоріанським календарем, тобто 25 грудня. Відповідно цей день тепер стане вихідним. Днем праці, який залишиться вихідним, буде 1 травня. У свою чергу, 2 травня - тепер буде робочим днем.
 

Документ повинен підписати спікер парламенту Андрій Парубій і президент України Петро Порошенко. 

 
Коментарі (0)