ГоловнаНовини ЖКГПодіїВерховна Рада ухвалила проект пенсійної реформи

Верховна Рада ухвалила проект пенсійної реформи

Верховна Рада України в рамках розгляду запропонованої Урядом пенсійної реформи ухвалила проект закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення пенсій (№6614).
Верховна Рада України в рамках розгляду запропонованої Урядом пенсійної реформи ухвалила проект закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення пенсій (№6614). За відповідне рішення  проголосували 288 народних депутатів.
 
Документ ухвалено у другому читанні та в цілому.  
 
За період між першим та другим читанням народні депутати запропонували понад 2 тис. поправок до документа, більшість з них були розглянуті під час засідань Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики.
 
Представляючи остаточну редакцію проекту закону, Голова Комітету Людмила Денісова відзначала, що документ – це об’єднання пропозицій та ідей Президента, Уряду та народних депутатів, а його ухвалення дозволить осучаснити пенсії, підвищити мінімальну пенсію до рівня 1452 грн, а також скасувати оподаткування пенсій працюючим пенсіонерам.    
 
Для жінок, які достроково вийшли на пенсію в 55 років, як сказала Денісова, буде скасована норма, яка призводить до зменшення розмірів пенсії.
 
Крім того, працюючим пенсіонерам буде сплачено пенсію в повному розмірі.
 
Також Денісова повідомила що для майбутніх пенсіонерів передбачається норма, за якою "якщо людина працює, отримує заробітну плату, сплачує внески - вона отримає більшу пенсію і раніше виходить на пенсію. Якщо ж людина менше працює і менше сплачує - пізніше виходить на пенсію і отримує менше".
 
Навіть якщо людина не працює - держава її не залишить на самоті. За словами Денісової, якщо людині не вистачає страхового стажу, їй буде надана тимчасова державна допомога. Проте за бажанням кожен зможе сплатити необхідні внески і "купити собі стаж, якого бракує".
 

Окремим рішенням Парламент схвалив проект закону про внесення змін до Бюджетного кодексу в частині передачі до держбюджету видатків Пенсійного фонду (№6617). Як сказано в пояснювальній записці до документа, його ухвалення дозволить поступово уніфікувати обчислення спеціальних пенсій в єдиному законі та звільнити солідарну систему від невластивих для неї видатків. Рішення прийнято за основу та в цілому 255 голосами «за». 

 
Коментарі (0)