ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГВ.Гройсман: «Формула «Роттердам+», не була задіяна для розрахунку ціни вугілля в Україні»

В.Гройсман: «Формула «Роттердам+», не була задіяна для розрахунку ціни вугілля в Україні»

Формула ціноутворення на енергетичне вугілля «Роттердам + доставка» ще жодного разу не використовувалася для розрахунку ціни на вугілля
Формула ціноутворення на енергетичне вугілля «Роттердам + доставка» ще жодного разу не використовувалася для розрахунку ціни на вугілля, це сказав прем'єр-міністр Володимир Гройсман під час брифінгу.
 
«За тією інформацією, яку мені дає Мінпаливенерго, ні разу цифри, які передбачає формула «Роттердам плюс», не були задіяні для розрахунку ціни вугілля в Україні. В даному випадку було багато розмов навколо цього, але вона не була впроваджена в реальності», - сказав Володимир Гройсман.
 
Він зазначив, що уряд не встановлює зазначену формулу, вона встановлюється незалежною комісією, яка не підкоряється уряду. При цьому, за словами прем'єра, що стосується ціни на газ, яку регулює уряд, немає ніяких підстав для її підвищення.
 
«Ніяких підстав для збільшення тарифів немає. Відповідальність місцевої влади - оптимізувати свої витрати, щоб люди не платили більше», - сказав він.
 

Володимир Гройсман також запевнив, що в бюджеті буде передбачено достатньо коштів на субсидії.  

 
Коментарі (0)