ГоловнаКоментаріУтилізація ТПВВ.Гройсман:«Не треба шукати крайніх. Візьміть й зробіть»

В.Гройсман:«Не треба шукати крайніх. Візьміть й зробіть»

Глава Уряду, Володимир Гройсман, відповів меру Львова, Андрію Садовому, на його звернення до Уряду, щодо вирішення проблеми вивозу сміття: «Не треба шукати крайніх, візьміть й зробіть»
Уряд України готовий надати допомогу місту Львову, де проблема утилізації сміття призвела до оголошення зони надзвичайної екологічної ситуації, проте влада міста має сама докласти зусиль аби знайти необхідні рішення. Про це сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, коментуючи перспективу втручання центральної влади у розв’язання "сміттєвої" ситуації у Львові.  
 
Глава Уряду нагадав, що міський голова Львова – Андрій Садовий, перебуває на своїй посаді понад 10 років і має всі необхідні фінансові й адміністративні інструменти для подолання складнощів.
 
«Я теж був міським головою з 2006 по 2014 рік. У мене теж була така проблема, і я сам вів перемовини з мешканцями сіл і суміжних містечок, у нас також була блокада сміттєзвалища, але ми по-господарськи підійшли і зробили один з найкращих переробних комплексів – без жодної копійки з держбюджету і жодного дзвінка. Проблеми були зняті», - сказав Глава Уряду.
 
Він звернув  увагу, що за часи перебування міським головою Львова, Андрій Садовий міг побудувати вже не один комплекс – адже місто має достатній бюджет розвитку, і бездіяльність міського голови – «це свідчення або неспроможності вирішити проблему, або небажання її вирішувати». 
 
«Гроші є, проектну документацію (для побудови сміттєзвалища та переробного комплексу) погодили, що ще маємо зробити, щоб стало легше?», - запитав Володимир Гройсман.  

Він закликав припинити всі спекуляції на тему сміття. «Не треба шукати крайніх. Візьміть й зробіть», -  сказав Глава Уряду. 

 
Коментарі (0)