ГоловнаКоментаріТарифи ЖКГВ.Гройсман:«Уряд не підтримує ідею НКРЕКП про введення RAB-тарифів»

В.Гройсман:«Уряд не підтримує ідею НКРЕКП про введення RAB-тарифів»

Кабмін не підтримує ідею Нацкомісії про введення в Україні так званих RAB-тарифів на електроенергію, оскільки формула розрахунку не відповідає принципам прозорості
Кабінет Міністрів України не підтримує ідею Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг про введення в Україні так званих RAB-тарифів на електроенергію, оскільки формула розрахунку не відповідає принципам прозорості, а в результаті вона може призвести до зайвих витрат громадян на електроенергію, це заявив Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час засідання Уряду в середу, 9 серпня.
 
Він підкреслив, що НКРЕКП – незалежний орган, але позиція Уряду «буде голосною».  І саме тому Володимир Гройсман вже доручив Міністру енергетики та вугільної промисловості Ігорю Насалику та віце-прем’єрам Володимиру Кістіону та Степану Кубіву провести аналіз розрахунків, обговорити його з експертним середовищем та озвучити пропозиції.
 
«Ніяким чином це (введення тарифів) не може вплинути на ціну на електроенергії для громадян. Так званий RAB- тариф, який ввело НКРЕКП, не підтримується і не може бути підтриманий Урядом.  Я не підтримую, як Прем’єр-міністр, і знаю думку міністрів. Ми вважаємо, що він (тариф) необ’єктивний, несправедливий, не відповідає умовам прозорості і може привести до зайвих витрат, - підкреслив Володимир Гройсман. –  Схема, яку вони (НКРЕКП) запроваджують, працювати не може. Треба приймати прогресивні, а не сумнівні рішення… Ми цього не підтримуємо, і я доручаю провести необхідні консультації».

Окрім того, Глава Уряду підкреслив, що наразі ринкова кон’юнктура дозволяє говорити про зниження ціни на електроенергію. «Ми маємо можливість об’єктивного та відкритого формування ціни, я зацікавлений в тому, аби ціна знижувалася», - додав Глава Уряду.   

 
Коментарі (1)
Коля Пухов
13 Серпня 2017 p. 16:29
Не тарифи і ціни зростають, а знецінюються українські гроші, - лише зовні це виглядає як підвищення цін і тарифів.-------------------------------------------------------------Тенденцію постійного знецінення українських національних грошей було закладено ще напочатку 1992 року. В 1992 році замість радянського рубля був запроваджений український купонокарбованець, який спочатку номінально прирівняли до рубля, і з 1992 року по 1996 рік цей купонокарбованець знецінився у сотні тисяч разів! У 1996 році купонокарбованець обміняли на гривню по курсу: сто тисяч купонокарбованців за одну гривню, і з 1996-го року по 2014-й рік гривня знецінилась приблизно у 20 разів. А починаючи з 2014 року швидкість знецінення гривні значно зросла і зараз вже наздоганяє швидкість знецінення купонокарбованця . Отже, від початку незалежності українські національні гроші знецінились у мільйони разів! ------------------------------Знецінення національних грошей , тобто інфляція -- це не що інше як масовий тихий грабунок людей владою. Уявіть, що за певну кількість гривень ви могли купити певну кількість товарів і послуг; ви не витратили ці гроші з метою економії, але через деякий час з"ясувалося, що тепер за цю кількість гривень ви зможете купити лише частину від того, що могли купити раніше. Фактично це означає, що вас просто обікрадено, причому без ніякої вашої вини. А хто ж крадій? Мабуть той, хто у цей час додатково надрукував тих грошей-папірців.