ГоловнаНовини ЖКГЕнергозбереженняВ.Гройсман:«Збільшення видобутку власного газу, енергозбереження забезпечать енергетичну незалежність України»

В.Гройсман:«Збільшення видобутку власного газу, енергозбереження забезпечать енергетичну незалежність України»

Збільшення видобутку українського газу, упровадження масштабних заходів з енергозбереження та зменшення споживання енергоносіїв в середньостроковій перспективі забезпечить енергетичну незалежність України.
Збільшення видобутку українського газу, упровадження масштабних заходів з енергозбереження та зменшення споживання енергоносіїв в середньостроковій перспективі забезпечить енергетичну незалежність України. Про це заявив Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман в інтерв'ю агентству "Укрінформ".
 
Говорячи про плани Уряду щодо розвитку газового сектору, Володимир Гройсман зазначив, що протягом минулих років Україна постійно зменшувала видобуток газу. Прем'єр-міністр переконаний, що така політика була умисною.
 
"В Україні створювалися всі умови, за яких державний газовидобуток падав. Газовидобувникам закручували гайки, щоб вони не могли розвиватися, натомість, все більше і більше створювалися умови юридичної і енергетичної залежності від Росії. Це був такий довгостроковий продаж нашого суверенітету Російській Федерації. Я думаю, що це була навмисна політика тодішнього уряду. Ми зламали це", - підкреслив Володимир Гройсман.
 
Прем'єр-міністр зауважив, що Урядом взято курс зараз на видобуток власного українського газу.
 
"Чому ми маємо цей газ купувати за дорогу валюту за кордоном? Це ж послаблює нашу економіку в тому числі. Наша генеральна лінія полягає в тому, щоб менше споживати при якісному теплі і більше видобувати", - зазначив він.
 
"Наше завдання розвивати власний видобуток, причому саме державною компанією, скорочувати закупівлю енергоносіїв за кордоном, і ми вже можемо говорити про те, що в 2016 році ми мали не мінус, а плюс у видобутку, і я радію цьому, оскільки це свідчить, що ми пішли правильним шляхом. А в новому році додамо до того рівня газовидобутку, який маємо сьогодні, ще десь плюс 500 мільйонів кубічних метрів газу", - наголосив Глава Уряду.

"Коли ж врахувати, що паралельно ми нарешті починаємо втілювати в життя масштабні заходи з енергозбереження, реально зменшуючи споживання енергоносіїв – в нас фактично буде баланс видобутку енергоносіїв та споживання. А це енергетична незалежність, це розвиток економіки, це конкурентоздатність держави на міжнародних ринках. Це в середньостроковій перспективі дасть нам дуже гарний результат", - додав Володимир Гройсман. 

 
Коментарі (0)