ГоловнаНовини ЖКГПодіїВибух газу у будинку на Позняках стався через порушення правил працівниками “Київгаз”

Вибух газу у будинку на Позняках стався через порушення правил працівниками “Київгаз”

Завершено досудове розслідування щодо п’ятьох службових осіб компанії “Київгаз” по факту вибуху у житловому будинку на столичних Позняках
Завершено досудове розслідування щодо п’ятьох службових осіб компанії “Київгаз” по факту вибуху у житловому будинку на столичних Позняках, що стався 21 червня 2020 року. 
 
Про це повідомила пресслужба Київської міської прокуратури.
 
Вибух газу, внаслідок якого обвалилася конструкція 10-поверхового житлового будинку, загинуло п’ятеро людей та травмувалося троє, стався через порушення службовими особами АТ “Київгаз” низки правил. Зокрема, було  порушені “Правила безпеки систем газопостачання” та “Кодекс газорозподільних систем”, при встановлені технологічної перемички (байпас) у внутрішньобудинковий газопровід замість знятого лічильника газу.
 
Мешканці, які втратили житло, отримали матеріальні збитки у розмірі понад 53 млн грн.
 
Серед підозрюваних: перший заступник голови правління АТ “Київгаз”, троє головних інженерів Управлінь експлуатації газового господарства та начальник служби охорони праці.
 
Дії службовців кваліфіковано за ч. 2 ст. 272 КК України, тобто порушення правил безпеки під час виконання робіт із підвищеною небезпекою на підприємстві, що призвело до загибелі людей.
 
Зазначеним особам за ст. 290 КПК України оголосили про завершення слідства та відкрили матеріали кримінального провадження для ознайомлення.
 

Нагадаємо, 21 червня 2020 року о 10:00 у Дарницькому районі на вулиці Соломії Крушельницької, 1/5, в десятиповерховому житловому будинку стався вибух, внаслідок якого було зруйновано декілька поверхів та загинуло п’ятеро осіб. 

 
Коментарі (0)