ГоловнаНовини ЖКГНадзвичайні подіїВибух на газопроводі не був випадковістю

Вибух на газопроводі не був випадковістю

При огляді ділянки магістрального газопроводу «Уренгой-Помари-Ужгород», на якій напередодні сталося займання, працівники ДСНС виявили ознаки впливу вибухових речовин.

Державна служба з надзвичайних ситуацій України виявила ознаки впливу вибухових речовин на пошкодженій 17 червня у Лохвицькому районі Полтавської області ділянці магістрального газопроводу «Уренгой-Помари-Ужгород». Про це заявив глава ДСНС Сергій Бочковський у доповідній Міністру внутрішніх справ Арсену Авакову, - повідомляє «РБК-Україна».

«У ході вивчення обставин події встановлено, що причиною вибуху є зовнішнє втручання. За результатами оглядів елементів газопроводу виявлено, що сліди зносу і корозії відсутні, а залишки мають ознаки бризантної дії вибухових речовин», - наголошується у документі.

Нагадаємо, вчора на газопроводі «Уренгой-Помари-Ужгород» у Полтавській області сталося серйозне займання: висота полум'я сягала 50-100 м. МВС і СБУ розглядають ключовою версією вибуху на теракт.

У свою чергу «Газпром» вважає, що аварія сталася через зношеність трубопроводу і подібні їй будуть надалі.

Примітно, що «Уренгой-Помари-Ужгород» - магістральний експортний газопровід, по якому йде газ з Росії в країни Європи.

У Міненерго запевняють, що вибух на магістральному газопроводі не вплинув на транзит газу в Європу. За словами заступника Міністра енергетики та вугільної промисловості Вадим Уліда, зараз потік газу для його транзиту в Європу переведений на газопровід «Прогрес».

 
Коментарі (0)