ГоловнаГоловнеГазопостачанняВидобуток природного газу з Чорноморського шельфу відсотково зростає

Видобуток природного газу з Чорноморського шельфу відсотково зростає

За січень-жовтень поточного року ДАТ «Чорноморнафтогаз» збільшило видобуток природного газу в порівнянні з аналогічним періодом 2011 року на 14,8% або 122 млн куб. м (до 947 млн куб. м).

Зростання видобутку забезпечено за рахунок активних робіт на шельфі: дооблаштування Штормового і Архангельського родовищ, капітального ремонту свердловин на Голіцинському родовищі.

Про це «У.К.» повідомили в прес-службі Ради Міністрів АР Крим.

Завдяки можливостям високотехнологічних СПБУ (перша з них - «Петро Годованець» почала роботу 1 червня, друга приступить до роботи в грудні цього року) планується довести видобуток газу в 2012 році до 1,17 млрд куб. м, а в 2013 році - до 1,65 млрд куб.м.

Збільшити видобуток газу планується за рахунок продовження освоєння Одеського і Безіменного родовищ газу з використанням високотехнологічних СПБУ.

Нагадаємо, в 2011 році на виконання доручень Президента, Кабінету Міністрів щодо збільшення вітчизняного видобутку нафти і газу за фінансової підтримки НАК «Нафтогаз України» ДАТ «Чорноморнафтогаз» облаштувало два діючих родовища Голіцинське і Архангельське. У 2012 році завершується облаштування родовищ Штормове і Архангельське, вводяться в експлуатацію нові - Одеське і Безіменне родовища природного газу на шельфі Чорного моря.

 
Коментарі (0)