ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняВидобуток сланцевого газу нажив ворогів

Видобуток сланцевого газу нажив ворогів

ВО «Свобода» оскаржить рішення Харківської облради схвалити проект угоди про розподіл вуглеводнів, які буде видобувати компанія Shell

Видобуток компанією Shell альтернативного газу методом гідророзриву з використанням хімічних речовин може призвести до забруднення водоносних горизонтів і втрати підземних питних джерел, вважає народний депутат від ВО «Свобода» Ігор Швайка.

Депутат підкреслив, що така технологія, як правило, призводить до виключення великих земельних площ з ризиком незворотної втрати родючих грунтів, до виключення значних обсягів води (від 5 до 20 тис. куб. м на одну свердловину), забруднення водоносних горизонтів та втрати підземних питних джерел.

Крім того, за словами народного депутата, розробка родовищ альтернативного газу може призвести до деформації поверхні, підвищення сейсмічної активності (так звані техногенні землетруси), винищування рідкісних видів флори і фауни.

«Зважаючи на те, що Харківська обласна рада погодила проект угоди про розподіл вуглеводнів, які має намір добувати компанія Shell, ми з Українською екологічною лігою будемо готувати позовні заяви і переходити до акцій прямої дії», - зазначив пан Швайка.

Джерело: УНИАН

 
Коментарі (0)