ГоловнаКоментаріГазопостачанняВидобуток сланцевого газу в Україні під загрозою

Видобуток сланцевого газу в Україні під загрозою

Україна може припинити видобуток сланцевого газу. ТОВ «Надра Юзівська» можуть закрити, якщо протягом цього року не з’явиться новий інвестор, так як компанія Shell вийшла з цього проекту.

Видобуток сланцевого газу в Україні може припинитися через ліквідацію ТОВ «Надра Юзівська». Компанія Shell вийшла з проекту по розробці Юзівської газоносної площі і наразі оголошено конкурс для залучення нового інвестора. Якщо до кінця року його не знайдуть, ТОВ закриють. Про це під час брифінгу повідомив Міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин.

«Цей конкурс буде коротким. Якщо до кінця року новий інвестор не буде притягнутий, то «Надра Юзівська» буде ліквідовано», - сказав Володимир Демчишин.

«Shell вийшла з цього проекту... Ще півроку тому Shell повідомила, що їй ці роботи не цікаві. Там була довга процедура виходу з угоди через форс-мажор», - повідомив пан Міністр.

Читайте також: Газ для народу: «гра в дурня»

Володимир Демчишин пояснив, що ТОВ «Надра Юзівська» за час роботи з Shell акумулював деякі активи, і тому зараз ліквідувати його недоцільно, однак до питання повернуться за підсумками нового конкурсу.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, зупинка роботи енергетичних компаній Chevron та Shell «поставить хрест» на розробці родовищ сланцевого газу в Україні найближчим часом. Окрім того, боляче вдарить по інвестиційному іміджу країни.

 
Коментарі (0)