ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняВидобуток власного газу стимулюють провідні компанії

Видобуток власного газу стимулюють провідні компанії

Україна продовжує працювати над диверсифікацією постачання енергетичних ресурсів. Значна роль у цьому процесі відводиться співпраці з провідними світовими компаніями.

Україна успішно працює над диверсифікацією постачання вуглеводнів з метою гарантування належного рівня забезпечення національної енергетичної безпеки. На цьому наголошує Президент Віктор Янукович, - інформує прес-служба Глави держави.

«Спільно з американськими партнерами (компанія «Екселерейт Енерджі» та ін.) до середини наступного року буде запущено першу фазу проекту «LNG-термінал», що дозволить Україні приймати до 5 мільярдів кубічних метрів природного газу», - сказав Президент під час презентації інвестиційних можливостей України в рамках шостого Світового економічного симпозіуму у Нью-Йорку.

За словами Глави держави, Україна також розширює видобуток власних енергоносіїв, зокрема сланцевого газу.

«Ми зараз вже видобуваємо 21 мільярд кубометрів газу, і поступово цей видобуток буде зростати», - додав він.

За словами Віктора Януковича, у плани України входить разом зі світовими партнерами до 2017 року збільшити видобуток газу. «Це наша мрія, яку ми хочемо здійснити», - сказав Президент.

Віктор Янукович підкреслив, що провідні світові компанії, такі як «Шелл», вже розпочали свою роботу в Україні.

«Очікуємо, що в найближчому майбутньому до них також приєднаються «Шеврон», «Ексон Мобіл» та інші», - зазначив Президент.

Нагадаємо, напередодні у присутності Президента України Віктора Януковича в Нью-Йорку було підписано Договір про укладення угоди про розподіл вуглеводнів, які видобуватимуться в межах ділянки «Скіфська».

Договір підписали Міністр енергетики та вугільної промисловості України Едуард Ставицький та представники компаній «Ексон Мобіл Експлорейшн енд продакшн оф Юкрейн», «Шелл експлорейшн енд продакшн», «OMV Petrom SA».

Як повідомив Едуард Ставицький, підписання самої Угоди має відбутися протягом місяця в Києві.

За словами Міністра енергетики та вугільної промисловості, практичні роботи можуть розпочатися на площі «Скіфська» в Чорному морі вже цього року.

Міністр енергетики та вугільної промисловості повідомив, що спочатку будуть проведені геосейсмічні дослідження в Чорному морі для визначення зон буріння свердловин.

Як зазначив Едуард Ставицький, за підрахунками «Ексон Мобіл», при промисловій розробці на площі «Скіфська» можна видобувати від 8 до 10 мільярдів кубометрів газу щороку.

 
Коментарі (0)