ГоловнаНовини ЖКГАльтернативна енергетикаВДЕ згенерували більше податкових відрахувань, ніж «Енергоатом»

ВДЕ згенерували більше податкових відрахувань, ніж «Енергоатом»

Сума податкових відрахувань від об'єктів альтернативної енергетики за минулий рік склала 19,8 млрд грн, перевищивши при цьому 16,7 млрд грн виплат від «Енергоатому»

 

Сума податкових відрахувань від об'єктів альтернативної енергетики за минулий рік склала 19,8 млрд грн, перевищивши при цьому 16,7 млрд грн виплат від «Енергоатому». Про це повідомляє Liga.net.

«Тільки в 2019 році бюджетні відрахування від роботи станцій альтернативної енергетики склали 19,8 млрд грн. Це більше 16,74 млрд грн податкових відрахувань «Енергоатому» за минулий рік », - сказано в матеріалі.

Всього з 2010 року робота станцій альтернативної енергетики принесла більше 93 млрд грн. При підрахунку враховувався податок на прибуток, на землю і водокористування, ЄСВ та інші відрахування.

Також раніше стало відомо, що в Україні діє «зелений» тариф, за яким державне підприємство «Гарантований покупець» зобов'язане придбавати всю вироблену електроенергію з відновлюваних джерел.

Повідомляється, що через фінансові проблеми «Гарпока», у компанії виник борг перед виробниками енергії по «зеленим» тарифом. За 4 місяці 2020 року заборгованість складає більше 4 млрд грн, зазначають автори.

«Реструктуризація« зелених »тарифів не вирішить проблему з дефіцитом коштів« Гарантованого покупця ». Може лише допомогти на 3-4 млрд грн в 2020 році, в залежності від параметрів реструктуризації, які будуть затверджені і прийняті ринком », - зазначив енергетичний експерт, співзасновник Сlean Energy Lab Олексій Михайленко.

Як повідомлялося раніше, АТ "Укрзалізниця" в січні-березні скоротила перевезення своїх вантажів на 4,1% в порівнянні з відповідним періодом минулого року, а точніше до 73,9 млн т.

 

 
Коментарі (0)