ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГВиплати особам, які не мають права на пенсію, віддали на місцеві бюджети

Виплати особам, які не мають права на пенсію, віддали на місцеві бюджети

У Верховній Раді вирішили передати частину видатків пенсійного фонду на місцеві бюджети.

Верховна Рада схвалила зміни до бюджетного кодексу у зв’язку з ухваленням урядового варіанту пенсійної реформи та передала частину видатків пенсійного фонду на місцеві бюджети. Відповідний урядовий законопроект підтримали 255 народних депутатів.

Про це йдеться в повідомленні УНН.

Вказаний законопроект передбачає компенсацію дефіциту коштів пенсійного фонду за рахунок коштів державного бюджету. 

При цьому, відповідно до ухваленого закону, тимчасова державна соціальна допомога непрацюючій особі, яка досягла загального пенсійного віку, але не набула права на пенсійну виплату виплачується за рахунок місцевих бюджетів.

Нагадаємо, Верховна Рада ухвалила проект пенсійної реформи, підтримавши законопроект про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення пенсій (6614). За таке рішення проголосували 288 народних депутатів.

Раніше повідомлялося, що уряд підтримав пропозицію народних депутатів до пенсійної реформи про підвищення пенсій не на 10, а на 15%.

Як повідомлялося раніше, міністр фінансів України Олександр Данилюк заявив, що ухвалення пенсійної реформи є ключовою умовою для отримання наступного траншу від Міжнародного валютного фонду.

"Ключова умова для отримання наступного траншу (від МВФ – ред.) - це пенсійна реформа. Як ви знаєте, ми робимо пенсійну реформу не для МВФ, а для громадян, але це також є і в умовах наступного траншу... Це нам допоможе просунутись також у співпраці з МВФ", - зазначив Данилюк.

 

 
Коментарі (0)